Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας


    Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Σωματείο Εθελοντών Αλληλεγγύης Ζωγράφου ευχαριστεί θερμά τον γενικό Διευθυντή Αριστομένη Διονυσόπουλο καθώς επίσης και το προσωπικό της Τράπεζας Τροφίμων για τα τρόφιμα που προσφέρουν στο σωματείο μας.

Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας

     Οι βασικοί σκοποί της Τράπεζας Τροφίμων είναι ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων, η προσφορά τροφίμων και αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη και η αφύπνιση και καλλιέργεια της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

     Συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη, πριν από τη λήξη τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα και τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.
    Οπως είναι γνωστό, η βιομηχανία παράγει τόνους τροφίμων που δεν μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο (προϊόντα ελλιποβαρή, με σχισμένη ετικέτα, με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η σύνθεση ή η συσκευασία έχουν αλλάξει) και που συνήθως καταλήγουν στη χωματερή.
    Η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει αυτά τα προϊόντα και τα διανέμει σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, βοηθά ενορίες που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
    Το έργο της Τράπεζας Τροφίμων καθώς και τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από δωρεές του ιδρυτή της, καθώς και από δωρεές των βιομηχανιών, εταιρειών και των υποστηρικτών της. Η Τράπεζα Τροφίμων είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) στην οποία ανήκουν 160 Τράπεζες Τροφίμων από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου.

Διεύθυνση: Λεωφ. Κρυονερίου 124, 145 68 Κρυονέρι Αττικής
Ωράριο λειτουργίας: 08:00 – 14:00
Τηλ.: 2106220059 – 2106220025, fax: 2106221316
email: traptrof@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου